Ovo je torta koju morate probati! Sigurni smo da će vam se rogač svidjeti te ga svakako uvrstite u svoju prehranu!
Pa krenimo sa receptom!
PRIPREMA BISKVITA:
- 8 jaja
- 100 g šećera
- 250 g maslaca
- 200 g tamne čokolade
- 150 g brašna od rogača
- pola praška za pecivo
- malo soli
PRELJEV OD ČOKOLADE:
- 1 oguljena naranča i 1 žlica šećera
- 100 ml slatkog vrhnja i 100 g tamne čokolade za kuhanje
POSTUPAK:
- Prvo na pari otopite 250 g maslaca i 200 g tamne čokolade te mješate da se sastojci sjedine, ostavite na stranu da se smjesa malo ohladi. U posudi umutite 8 jaja s 100 g šećera i prstohvatom soli, miksajte dok ne postane pjenasto i blijedo žute boje. Kad se smjesa od maslaca i čokolade malo ohladila, dio po dio dodajemo u smjesu uz lagano miksanje.
- Brašno od rogača prosijemo u posudu te dodajte pola praška za peciva i promiješajte. Brašno dodajemo u smjesu i miješajte lagano kuhačom. Kalup za pečenje 26 cm obložimo papirom za pečenje i smjesu izlijemo u njega. Pečemo na 180 stupnjeva 30 do 35 min.
- Za preljev smo koristimo domaći namaz od naranči. Oguljenu naranču bez koštica stavimo u blender i usitnimo dok ne postane kašasto. Zatim na laganoj vatri grijemo kašu od naranče i dodajemo šećer. Miješamo dok ne postane sve sjedinjeno i gusto kao pekmez. Na još vrući biskvit namažemo pekmez.Ostavimo da se sve malo ohladi.
- Na laganoj vatri zagrijemo 100 ml vrhnja za kuhanja dok točke ključanja, uspemo prelijte 100 g tamne čokolade i miješamo dok ne dobijemo ujednačenu smjesu. Preljev prelite preko torte.
Uživajte u ovoj poslastici, ako pak nemate vremena navratite do nas po zalogaj! 🙂