Torta sa rogačem GLUTEN FREE

Ovo je torta koju morate probati! Sigurni smo da će vam se rogač svidjeti te ga svakako uvrstite u svoju prehranu!

Pa krenimo sa receptom!

PRIPREMA BISKVITA:

  • 8 jaja
  • 100 g šećera
  • 250 g maslaca
  • 200 g tamne čokolade
  • 150 g brašna od rogača
  • pola praška za pecivo
  • malo soli

PRELJEV OD ČOKOLADE:

  • 1  oguljena naranča  i 1 žlica šećera
  • 100 ml slatkog vrhnja i 100 g tamne čokolade za kuhanje

POSTUPAK:

 

  • Prvo na pari otopite 250 g maslaca i 200 g tamne čokolade  te mješate da se sastojci sjedine, ostavite   na stranu da se smjesa malo ohladi.  U  posudi umutite 8 jaja s 100 g šećera i prstohvatom soli, miksajte dok ne postane pjenasto i blijedo žute boje. Kad se smjesa od maslaca i čokolade malo ohladila, dio po dio dodajemo u smjesu uz lagano miksanje.
  • Brašno od rogača prosijemo u  posudu te dodajte pola praška za peciva i promiješajte. Brašno dodajemo u smjesu i miješajte lagano kuhačom. Kalup za pečenje  26 cm obložimo papirom za pečenje i  smjesu izlijemo u njega. Pečemo  na 180 stupnjeva 30 do 35 min.
  • Za preljev smo koristimo domaći namaz od naranči. Oguljenu naranču bez koštica stavimo  u blender i usitnimo dok ne postane kašasto.  Zatim na laganoj vatri grijemo kašu od naranče i dodajemo šećer. Miješamo dok ne postane sve sjedinjeno i gusto kao pekmez. Na još vrući biskvit namažemo pekmez.Ostavimo da se sve malo ohladi.
  • Na laganoj vatri zagrijemo 100 ml vrhnja za kuhanja dok točke ključanja,  uspemo  prelijte 100 g tamne čokolade i miješamo dok ne dobijemo ujednačenu smjesu. Preljev prelite preko torte.

Uživajte u ovoj poslastici, ako pak nemate vremena navratite do nas po zalogaj! 🙂

 

Izbornik