Slatka lica ljubavi u slastičarnici M&M

Čokoladna-srca-2

Obilježite Valentinovo slatkim srcima iz vaše omiljene slastičarnice

Bila jednom jedna djevojka crne kose……ma ne, to je Snjeguljica a mi ćemo danas pričati o jednoj davnoj legendi, koja se pretvorila u praznik ljubavi. No, što je to ljubav? Naš poznati putopisac, Davor Rostuhar, proputovao je cijeli svijet i otkrio da neki narodi uopće nemaju tu riječ i ne koriste ju. Odgovarajući na pitanje o značenju riječi opisali su da je ljubav kad se brine o nekome, kad se sjedi uz nekoga, kad se osigura hrana, kad se ima dijete…

Koje god značenje pogledali, ljubav je jedan lijep osjećaj i jedna od omiljenih riječi, jer povezuje i roditelje s djecom i bake s unucima i prijatelje i partnere, a sasvim sigurno ju na svoj način iskazuju i u životinjskom svijetu (sjetite se samo Klepetana i Malene).  U mnogim dijelovima svijeta 14.2 je dan iskazivanja ljubavi i pažnje. Jeste li znali da je najstariju čestitku za Valentinovo svojoj supruzi napisao francuski vojvoda Karlo Orleanski, tijekom zatočeništva u Engleskoj? A da se svake godine, baš toga dana pošalje oko milijardu čestitki i kupuje najviše cvijeća? Zamislite, čak 50 milijuna ruža sleti u naručja sretnih djevojaka i žena širom svijeta, a u slavnoj kući Romea i Julije u Veroni svake godine prebroje oko 1000 pisama namijenjenih Juliji.

O KUPIDU

kupid

Legenda kaže da je Kupid jedan od najpoznatijih bogova ljubavi pa ne čudi da je baš on postao i jedan od najpoznatijih simbola Valentinova. Kupid na grčkom znači „želja“, a još ga nazivaju i Amorom, njegova je zadaća širiti ljubav za što koristi luk i strijelu. Sin je božice ljubavi – Venere, a često ga se susreće na slikama i u umjetnosti. Predstavlja sljepoću koja obuzme ljude koji se ludo zaljube, a nakon uboda „Kupidove strelice“ zaljubljujemo se u prvu osobu koju vidimo tijekom Valentinova.

 

VALENTINOVSKI OBIČAJI

St-valentin-ukrašena-kuća

Valentinovo se najdulje obilježava u Francuskoj – čak tri dana. Mnogi zaljubljeni francuski parovi već tradicionalno putuju u malo selo sa svega 285 stanovnika, Saint-Valentin i tamo obnavljaju svoje bračne zavjete. Mnogima je Verona najdraže odredište za ovaj blagdan, jer se upravo u tom romantičnom gradu rodila najpoznatija Shakespeareova tragedija: “Romeo i Julija”. Tamo se ispisuju na stotine ljubavnih poruka, a oni u potrazi za srodnom dušom obraćaju se Juliji. U Singapuru se Valentinovo obilježava na vrlo originalan način – festivalom lanterni. Slobodne žene zapisuju svoje brojeve telefona na naranče i bacaju ih u rijeke i jezera, iz kojih ih kasnije vade i jedu slobodni muškarci.  Japanke na ovaj dan partnerima, muškim kolegama I prijateljima poklanjaju crnu čokoladu, a slobodne djevojke čokoladu daruju simpatiji. U Finskoj je Dan zaljubljenih povezan s prijateljstvom i naziva se „Freundschaftstag“. Šalju se anonimne poruke i čestitke, a primatelji moraju pogoditi tko im šalje dobre želje.  

 

NAŠE SLATKO IZNENAĐENJE ZA VAŠ DAN ISPUNJEN LJUBAVLJU 

I ako niste zaljubljeni Valentinovo je pravi dan iskažete ljubav nekome koga nosite u svom srcu. Ima li što bolje nego poslati prstohvat lijepih osjećaja srcolikom tortom iz “laboratorija” slastičarnice M&M?

Dani ljubavi u M&M-u počinju već 10.2. i to u najslađem društvu slasnih srca i srčeka, a što vas očekuje pogledajte u nastavku:

 

      VELIKA ČOKOLADNA SRCA ZA PRAVE ČOKO OVISNIKE 

čokoladno-srce

Ako ste ovisni o čokoladi pravi je trenutak da uvjerite partnera/icu, mamu, tatu ili ekipu da vam poklone velika srca od bijele ili crne čokse punjena makaronsima, Ferrero i Raffaelo kuglicama. Stiže vam i mali drveni čekić za razbijanje čokolade. Ovo može biti poklon paket za cijelu obitelj!

 

      MONOPORCIJE MALENIH SRČEKA ZA ONE “BI JA AL’ NE SMIJEM”

mono-porcija-srce

 

Ova su srčeka toliko slatka da će vam biti žao u njih zagristi, al ne brinite, uvijek možete opaliti selfie i slasno mljacnuti prefine mini kreacije. Monoporcije srčeka čokoladnog su okusa, a za one koji čokoladu ne vole (malo ih je al’ ih ima) tu je vanilijevo srčeko s jagodama – a kad dodamo da su glazure poput stakla u crvenoj i ružičastoj boji – a sve zapakirano u lijepim kutijicama – ma tko bi im odolio!

 

      ZA ONE KOJI VOLE CIJELI SVIJET   

monoporcije-srca

Vi ste među onima koji vole cijeli svijet, a iznad svega vole dijeliti slatkiše? Evo i opcije za vas – srcolike  tortice za 6 porcija od čokolade, jagode  i vanilije, prelivene staklenom glazurom uz prigodnu poruku i lijepo zapakirane u kutiji. 

Još samo preostaje da srca i srčeka preuzmete sami ili ih šaljemo dostavom, a narudžbe primamo golubima pismonošama, online putem web shopa, telefonom, e-mailom, whappom……

Izbornik
Otvori chat
Trebate pomoć?
M&M WhatsApp
Pozdrav! Mogu li Vam pomoći?