Kako odabrati tortu za krštenje?

Ima li većeg veselja od prinove u obitelj?

Krštenje je važan vjerski događaj, ali i prilika da sa svojim najbližima svečano proslavite te započnete kreiranje lijepih uspomena svog novorođenog djeteta.

Takva prigoda zasigurno traži i ukusan stol, a kako su naša specijalnost slastice, u sljedećih nekoliko redaka donosimo vam ideje za izbor torti i kolača koje će upriličiti krštenje i zasladiti nepca vaših gostiju na ovaj poseban dan. ?

Kakvu tortu odabrati?

Vjerojatno već znate kakve okuse preferiraju vaši najdraži pa nećete pogriješiti odaberete li upravo takvu tortu.

Za veći broj uzvanika možete odabrati i tortu s dvije vrste okusa, primjerice, parfe i fererro, kako biste bili sigurni da ste udovoljili svačijem ukusu.

Torte za krštenje obično su veselog i razigranog dizajna. Iako je ticino masa vrlo popularna, razmislite o ukrašavanju torte šlagom. Osim što je cjenovno povoljnije, torta će sadržavati manje šećera!

Iskusnom slastičaru šlag pruža jednako kreativne mogućnosti prilikom izrade torte stoga, zašto ne odabrati zdraviju varijantu? ?

Ne zaboravite na najmlađe goste

Znate kako razgovori odraslih ponekad mogu biti dosadni… Keks pop lizalice, keksi u obliku anđela ili makaronsi u različitim bojama animirat će i razveseliti mališane dok ste rekli – keks! A kad smo već kod toga, iz pouzdanih dječjih izvora doznajemo da su keks pop lizalice pravi hit među klincima! ?

Koliko kolača uzeti?

Obično brinemo da gosti ne ostanu gladni. Ipak, svaki iskusan slastičar savjetovat će vam da se vodite mjerom: 10 do 12 dag slatkog po osobi. Tako nećete pogriješiti, ali ni pretjerati s količinom slatkog.

Bitno je naručiti tortu na vrijeme…

Kada je to? Ovisi. Želite li raskošnu tortu s puno figurica, balona i medvjedića, dobro je najaviti se tjedan do dva ranije. Za jednostavnije torte dovoljna je i najava tjedan dana prije.

A cijena?

Budžet za slastice, koji uključuje kolače i tortu za stotinjak gostiju, ne prelazi tri tisuće kuna. Naravno, jednako ukusan slatki stol moguće je osmisliti i za manje novca. Javite nam se i pitajte sve što vas zanima. Rado ćemo vam pomoći odabrati najbolje slatko rješenje za ovako lijepu prigodu!

Otvori chat
Trebate pomoć?
Scan the code
WhatsApp
Pozdrav! Mogu li Vam pomoći?